FAQ

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna

Vart skickar ni era varor ifrån?

Alla varor som vi säljer på hemsidan lagerhåller vi själva på vårt egna lager i Västervik. Detta ger oss full kontroll över att produkterna vi skickar är i gott skick och vi på ett enkelt och snabbt sätt kan inspektera orders vi skickar.

Hur lång tid tar leveransen av min beställning?

Din beställning packas oftast samma eller nästkommande dag. Transporten för din beställning bokas direkt via några av våra fraktbolag vi använder. Det brukar i genomsnitt ta ca 1-3 dagar för leveransen från det att beställningen är upphämtad. Upphämtning varier mellan diverse fraktbolag. Vissa undantag för orter som ligger inom DHL’s uddaorts register, där de inte har utleveranser varje dag.

Kan man hämta sin beställning själv?

Eftersom vi har eget lager så går det jättebra. Välj alternativet för att hämta själv när du gör din beställning så kontaktar vi er.

Har ni garantier på era produkter?

Våra garantier hittar du här

Kan jag delbetala min beställning?

Genom vår leverantör av betalningslösningar, Payson, kan du dela upp din betalning på 3, 6, 12 månader och 24 månader.

Jag vill returnera min order, hur går jag tillväga?

Har du beställt fel eller ångrar ditt köp så har du givetvis 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss på info@viktskivan.se så hjälper vi er. Observera att på återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. Vi krediterar beloppet för dina varor så fort vi har behandlat returen.

Vad är det för märke på era produkter?

Detta är en fråga som ofta återkommer, vi saluför enbart vårt egna märke, VS Equipment. Detta för att kunna ge er bästa pris genom direkta inköp från fabrik. Vissa varor väljer vi att inte branda med detta märke då vi hellre vill leverera lägsta pris till dig som kund. Alla varor granskar vi själva och går igenom för att se till att dem följer den höga kravbild vi ställer på våra produkter. Vår vision är att enbart leverera produkter av högsta klass till mycket rimliga priser.

Har du några flera frågor som du saknar svar på här kan du kontakta oss på info@viktskivan.se

FAQ – Andra Vanligt Förekommande Frågor

Vad är viktskivor?

Viktskivor är runda skivor gjorda av metall eller gummi som används för att lägga till vikt på skivstångar eller viktbänkar under träning. De finns i olika vikter och används vanligtvis för övningar som bänkpress, knäböj och marklyft.

Vad är en deadlift bar?

En deadlift bar är en specialdesignad skivstång som används specifikt för marklyft. Den har vanligtvis en längre och tjockare konstruktion för att ge extra grepp och flexibilitet under övningen.

Vad är en olympisk skivstång?

En olympisk skivstång är en standardiserad skivstång som används i olympisk styrketräning och tävlingar. Den är vanligtvis 220 cm lång och har en belastningskapacitet på cirka 500 kg. Den är också utformad för att vara mer flexibel och ge bättre grepp under tunga lyft.

Var kan jag hitta hantlar på 5 kg?

Hantlar på 5 kg finns vanligtvis tillgängliga i de flesta gymutrustningsbutiker eller onlinebutiker som säljer träningsutrustning. Du kan också kontrollera sportbutiker eller fitnesscenter i din närhet.

Vad är en ställbar träningsbänk?

En ställbar träningsbänk är en bänk som kan justeras i olika lutningsvinklar för att möjliggöra olika träningsövningar. Det gör det möjligt att träna olika muskelgrupper och variera träningen efter behov.

Vilken vikt har en skivstång på 20 kg?

En skivstång på 20 kg är den vanligaste vikten för en olympisk skivstång som används inom styrketräning och tävlingar. Detta inkluderar vikten på själva skivstången utan några viktskivor.

Finns det skivstänger på 15 kg?

Ja, det finns skivstänger som väger 15 kg. Dessa skivstänger är vanligtvis avsedda för personer som är nybörjare eller har begränsad styrka.

Vad är hex hantlar?

Hex hantlar, även kända som hexagonala hantlar eller hexagonalvikt, har en unik sexkantig form. De används för olika styrkeövningar och kan ge en stabilare bas jämfört med traditionella runda hantlar.

Vad är bumpers?

Bumpers är viktskivor gjorda av gummi som vanligtvis används vid tyngdlyftning och CrossFit-träning. De är konstruerade för att tåla höga droppar och stötar utan att skada golvet eller utrustningen.

Var kan jag hitta prisvärda hantlar?

Du kan hitta prisvärda hantlar på olika platser som gymutrustningsbutiker, sportvaruhus eller onlinebutiker som erbjuder träningsutrustning till förmånliga priser. Det är också värt att jämföra priser och leta efter reor eller erbjudanden för att få bästa möjliga pris.

Vad är kalibrerade viktskivor?

Kalibrerade viktskivor är viktskivor som har genomgått en noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att deras vikt är exakt enligt de internationella standarderna. Dessa viktskivor används vanligtvis inom tävlingsmiljöer eller för seriösa styrketräningsentusiaster som behöver exakt vikt för sina lyft.

Var kan jag köpa ett hemmagym-paket?

Du kan köpa hemmagym-paket från oss på Viktskivan.se online och i fysiska butiker. Dessa paket inkluderar vanligtvis en kombination av träningsredskap som skivstänger, viktskivor, hantlar, träningsbänkar och andra relevanta utrustningar för att möjliggöra en komplett träning hemma.

Var kan jag köpa en skivstång?

Skivstänger finns tillgängliga hos oss på Viktskivan.se. Våra skivstänger online är av professionell klass och finns som skivstång på 15 Kg och skivstång på 20 Kg.

Var kan jag köpa kettlebells?

Kettlebells är vanligt förekommande på gym av många olika sorter. På Viktskivan.se kan du köpa kettlebell av flera olika vikter och modeller.