Publicerad den

Skivstångsträning med gummiband

Skivstångsbaserad träning med gummiband har blivit allt mer populärt inom styrketräning de senaste åren. En träningsmetod som använder sig av detta är conjugate method, vilket är en form av periodiseringsträning som innebär varierande övningar och belastning över tiden.

Det är inte bara enkelt att använda gummiband för att öka motståndet vid styrketräning, det är också ett bra sätt att öka variationen i din träning. Genom att lägga till gummiband i din träning kan du fokusera på olika delar av en övning, vilket kan hjälpa dig att öka styrkan i specifika muskelgrupper. Att där du är som starkast i lyftet blir lyftet tyngre.

En av fördelarna med att använda conjugate method är att det hjälper till att undvika platåer i träningen. Genom att ständigt byta ut övningar och motstånd kan du träna på ett mer varierat sätt och få bättre resultat. Det är också en bra metod för att undvika skador, eftersom du inte belastar samma muskler och leder på samma sätt hela tiden. Detta kallas för accommodating resistance.

Gummibandet kan användas på olika sätt beroende på vilken övning du utför. Till exempel kan du använda det för att öka motståndet i pull-ups och dips, eller för att lägga till motstånd i bänkpress eller marklyft. Det kan också användas för att träna benmusklerna, genom att lägga till motstånd i knäböj, good mornings eller utfall.

Ett annat sätt att använda gummiband är genom att göra övningar med högre repetitioner och lägre vikt. Detta kan hjälpa dig att bygga uthållighet och kondition samtidigt som du bygger muskelstyrka. Det är också ett bra sätt att undvika överträning och skador, eftersom det ger musklerna mer tid att återhämta sig mellan tunga träningspass.

Sammanfattningsvis är skivstångsbaserad träning med gummiband ett utmärkt sätt att variera din träning och undvika platåer. Genom att använda conjugate method kan du få bättre resultat och undvika skador samtidigt som du får en varierad träningsrutin. Så om du vill ta din styrketräning till nästa nivå, överväg att lägga till gummiband i din träning!

billiga träningsband

Hos viktskivan har vi gummiband i flera olika motståndsnivåer. Banden hittar ni här!